Saturday, August 6, 2011

направи си сам -хартиени топки ;)


Привет. Аз съм Плами и имам магазинче в Etsy за хартиени неща http:/ /http://www.etsy.com/shop/plad
Днес ще ви покажа как да си направите хартиени топки. Ще ги наричам условно "топки" макар че не са кръгли, но май това е единствения начин да се наподоби кръгла форма чрез сгъване на хартия.

Материали:
Средновековна ножица от ръчно ковано желязо....... ..............шегувам се .


Каквато и да е ножица, дебел катрон, лепило, линия, молив, декоративна хартия, връв.

Разчертайте 20 равностранни триъгълника с ушички за залепване като следвате схемата. След това изрежете формата по външните очертания. За десен на моите хартиени топки съм избрала любимата амбалажна хартия със щампа на листа и мравки, но вие може да използвате най различни декоративни хартии, които според случая могат да бъдат с коледни мотиви, великденски и т.н. както и директно да изрисувате картона без да лепите друга хартия върху него.


Залепете избраната хартия върху изрязаната форма и затиснете листа под няколко по -тежки книги за около час. След това изрежете излишната декоративна хартия.

С помоща на линийка и нережещо острие повторете с лек натиск вътрешните очертания за да сте сигурни че след това хартията ще се сгъва на правилните места и нгънете листа по очертанията.





Пригответе си връв подходяща за вашия десен. Направете ухо за окачване в единия край, а в другия край голям възел.
И идва ред на лепилото :0. Поставете връвта в основата на два от триъгълниците и залепете ухото към срещуположния триъгълник . Възелът трябва да остане във вътрешноста на топката,така ще задържа връвта за да не се измъкне. След това залепете останалите страни.


Ако сте били достатъчно търпеливи ще получите сладки неомазани с лепило хартиени топки,....... но това е малко вероятно. Тези които виждате на снимките са старателно подредени от към единствената им неизцапана страна.
Следващия път ще се постарая повече ......... обещавам ;) !!!

Накрая идва моментът да решите какво да правите с хартиените топки......????..........Предполагам че ако сте положили всички тези усилия: рязали сте, чертали сте, няколко пъти сте залепвали за масата ,един път палецът ви към показалеца..... то ще отредите най-достойното и видно място за вашето творение...............



........................ защото е красиво : )


1 comments:

Unknown said...

Много красиви! Страхотни дори! Благодаря за инструкциите - мисля, че много скоро и аз ще опитам да си направя такива :)))

Post a Comment

 
Copyright © SVETLYK | Theme by BloggerThemes & frostpress | Sponsored by BB Blogging